В «Азові» розповіли про тактику рф в Маріуполі і про російські втрати

Читать на русском
Окупанти щодня несуть дуже великі втрати в Маріуполі, тому російські війська зносять дощенту будинку, а пропагандисти рф роблять картинки зі змученими російською армією мирними жителями
Ілюстративне фотоReuters

Російські окупанти щодня несуть в Маріуполі масштабні втрати. Кожен день вони втрачають від взводу до роти однієї тільки живої сили, а також в середньому чотири танки.

Про це розповів начальник штабу полку «Азов», капітан Богдан Кротевич.

«Тактика ворога формується з того, що приїжджають танки та знищують будівлю з верхнього поверху до нижнього, незалежно від того, є там наші війська чи ні. А потім закидають позиції, як м'ясом, своєю піхотою. Противник несе великі втрати в техніці та піхотній силі, проте ресурси у них великі. У зв'язку з великими втратами техніки противник щодня втрачає від взводу до роти живої сили та стабільно близько чотирьох танків знищені нашими силами в районах Маріуполя» - розповів він.

Кротович додав, що російська авіація та артилерія завжди б'є по житлових кварталах без якоїсь логіки, прагнучи зруйнувати та знищити якомога більше будівель незалежно від того, що це за будівлі - будинки, школи, лікарні, не важливо. Сьогодні до 80% будівель міста знищені, багато жителів сидять в підвалах і не знають, що їм робити.

Станом на 28 березня Росія змогла захопити кілька кварталів міста. Українські війська атакує регулярна армія Росії за підтримки збройних банд бойовиків з Донбасу. Також помічалися загони СОБР, які окупанти часто залучають до спроб штурмувати будівлі.

На тлі запеклих бойових дій, також розповів Кротевич, російська пропаганда перейшла всі доступні рамки цинізму. Пропагандисти заїжджають в контрольовані рф квартали та там знімають, як російські солдати роздають шоколадки тим людям, яких своєю артилерією та авіацією позбавили будинків і вбили їх близьких.

Нагадаємо, раніше мер Маріуполя розповів, що в обложеному Маріуполі, за приблизними підрахунками, загинули майже 5 тисяч осіб, з них близько 210 дітей. Місто зруйноване на 90%.

Генерал-полковник, начальник Національного центру управління обороною рсійської федерації Михайло Мізінцев є одним з відповідальних за знищення Маріуполя і маріупольців.

Маріуполь перебуває в облозі вже 27 днів. Російські війська весь цей час без успіху намагаються взяти місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: