Голова МАГАТЕ прибув до України

Читать на русском
Голова МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі прибув до України, щоб розпочати надання технічної допомоги для забезпечення безпеки ядерних об'єктів країни.
twitter.com/rafaelmgrossi

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі прибув до України, щоб розпочати надання термінової технічної допомоги для забезпечення безпеки ядерних об'єктів країни.

Про це він повідомив він у Twitter.

У кремлі заявили, що «будь-який результат» війни в Україні не буде приводом для застосування ядерної зброїУ Росії заявили, що будуть застосовувати ядерну зброю лише у разі виникнення загрози існування держави.

«Щойно перетнув кордон з Україною, щоб розпочати місію МАГАТЕ із забезпечення безпеки ядерних об'єктів країни. Ми маємо діяти зараз, щоб допомогти запобігти небезпеці ядерної аварії», - повідомив Гроссі.

У самій МАГАТЕ на сторінці у Twitter уточнили, що Гроссі перебуває в Україні, «щоб розпочати надання термінової технічної допомоги для забезпечення безпеки ядерних об'єктів країни та запобігання ризику аварії, яка може загрожувати людям та навколишньому середовищу».

Нагадаємо, 10 березня МАГАТЕ втратило доступ до систем моніторингу на Запорізькій АЕС.

У середині березня у МАГАТЕ заявили, що персонал Чорнобильської АЕС більше не ремонтує обладнання станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: