Персонал Чорнобильської АЕС більше не ремонтує обладнання станції – МАГАТЕ

Читать на русском
У Міжнародному агентстві з атомної енергії заявили про фізичну та психологічну втому персоналу атомної електростанції.

Персонал Чорнобильської атомної електростанції, яку захопили окупаційні війська Російської Федерації, більше не проводить ремонт та технічне обслуговування обладнання через фізичну і психологічну втому.

Про це йдеться в заяві генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаеля Маріано Гросі, передає прес-служба НАЕК «Енергоатом».

«211 людей – технічний персонал та співробітники служби охорони – досі не можуть змінитись. Вони заступили на зміну напередодні російського вторгнення на територію об’єкту. У зв'язку з тим, що ситуація погіршується, все більшої актуальності набуває ініціатива МАГАТЕ із забезпечення безпеки і фізичної безпеки атомних електростанцій України», – зазначив він.

Нагадаємо, 9 березня Чорнобильська АЕС та місто Славутич були знеструмлені через дії російських окупантів.

В «Енергоатомі» попередили, що знеструмлення Чорнобильської АЕС може призвести до витоку радіоактивних речовин у довкілля.

10 березня, у Міністерстві енергетики Білорусі заявили, що поставили під напругу лінію електропередач Мозир-Чорнобильська АЕС. В «Енергоатомі» цю інформацію назвали фейком. Пізніше на ЧАЕС відновили електропостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: