Агресія з боку росії має прискорити «зелену» трансформацію Європи – Зеленський

Читать на русском
Російська агресія проти України має прискорити зелену трансформацію у Європі. Йдеться насамперед про зелену енергетику.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Російська агресія проти України має прискорити «зелену» трансформацію в Європі. Йдеться насамперед про зелену енергетику.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу перед парламентом Данії у вівторок, 29 березня.

«Європейська політика вже спрямована на скорочення споживання екологічно небезпечних ресурсів. Але російська агресія проти України та проти всього, на чому побудоване життя в Європі, є аргументом для прискорення «зеленої» трансформації на континенті. Європа має відмовитися від російської нафти, відмовитися якнайшвидше!», - сказав він.

За словами Зеленського, «ще задовго до цієї війни було очевидно, що людство має скорочувати використання викопного палива. Ера вугілля та нафти завдала навколишньому середовищу, нашій планеті, загалом дуже серйозної шкоди. Зелені технології, зелена енергетика стали логічною та справедливою відповіддю на цей виклик».

«Адже саме божевільні прибутки від енергоресурсів дозволяють керівництву росії бути зухвалими. Порушувати загальновизнані правила. Просувати ненависть проти інших народів, проти нас та руйнувати життя сусідніх країн», - заявив Зеленський.

Президент України додав, що з таким станом справ настав час покінчити.

Нагадаємо, Зеленський також запропонував Данії взяти «шефство» над Миколаєвом та допомогти його відновлювати після війни.

Міністри енергетики G7 шукатимуть нові ефективні механізми тиску на рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: