Міністри енергетики G7 шукатимуть нові ефективні механізми тиску на РФ

Читать на русском
Міністр Галущенко запропонував колегам з Великої сімки заморозити енергетичні активи РФ. Про конкретні обіцянки G7 не повідомляється, однак міністри енергетики запевнили Україну в подальшій підтримці.
Група G7Business Insider

Міністри енергетики Великої сімки (G7) усіляко підтримують Україну, повністю солідарні з українським народом та готові далі шукати ефективні механізми тиску на агресора в енергетичній сфері.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України після онлайн-зустрічі міністра Германа Галущенка з міністрами енергетики держав Великої сімки.

Зокрема, повідомляється, що Україна запропонувала впровадити ембарго на сиру нафту, нафтопродукти та скраплений газ із РФ, а також заморозити енергетичні активи РФ.

«Ми пропонуємо кошти за газ зберігати на спеціальних ескроу-рахунках, які будуть недоступні агресору», - зазначив Галущенко.

Як змінювалися обсяги видобутку нафти в УкраїніЯк змінювалися обсяги видобутку нафти в Україні та у який період було найбільше зниження, дивіться на інфографіці.

Крім того, український міністр запропонував колегам не поспішати відмовлятися від ядерної енергетики, щоб скоротити споживання російського природного газу. За наведеними міністерством розрахунками, Німеччина, у разі відкладення поетапного виходу з ядерної енергетики, зможе заощадити до 9 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, нині Україна проходить процес синхронізації української енергосистеми з ENTSO-E – іншими словами, отримує так званий енергетичний безвіз.

Тим часом напередодні у США констатували смерть «Північного потоку-2». Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що проєкт, заморожений на тлі агресії РФ, навряд чи буде реанімований коли-небудь у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: