Кулеба закликав країни запровадити кримінальну відповідальність за використання символу Z

Читать на русском
У МЗС України закликали світ криміналізувати використання символу Z як символу російської загарбницької війни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі країни світу запровадити кримінальну відповідальність за використання символу «Z». Цю латинську літеру у росії використовують як символ свого вторгнення в Україну.

«Я закликаю всі держави запровадити кримінальну відповідальність за використання символу Z як спосіб публічно підтримати агресивну війну росії проти України. «Z» означає військові злочини росії, розбомблені міста, тисячі вбитих українців. Публічна підтримка цього варварства має бути заборонена», – написав Кулеба у Twitter.

Резніков закликав ЄС визнати Путіна воєнним злочинцемОлексій Рєзніков закликав європейських парламентарів визнати Путіна воєнним злочинцем за його дії в Україні.

До слова, у Верховній раді напередодні було зареєстровано законопроєкт про заборону та кримінальну відповідальність за використання російської загарбницької символіки. Він прирівняє символ Z до нацистської свастики.

У деяких країнах світу вже задумалися про заборону цього символу. Так, в Естонії готують законопроєкт про заборону георгіївської стрічки та символу «Z». Аналогічну ініціативу запропонували ухвалити у парламенті Литви.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини попередили, що демонстрація літери Z як символу підтримки вторгнення росії в Україну вважатиметься протизаконною. У деяких землях Німеччини загрожує кримінальна відповідальність.

У Чехії також хочуть прирівняти символ «Z» до нацистської свастики та запровадити кримінальне переслідування за його використання.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ підтримало ініціативу створення спеціального Трибуналу з розгляду справи про злочин російської агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: