«Фермер» із символікою РФ: прикордонники не пустили до України іноземця

Читать на русском
Прикордонники відмовили у в'їзді в Україну громадянинові Узбекистану, який прилетів в одязі із російською символікою.
dpsu.gov.ua

У київському аеропорту Бориспіль прикордонники відмовили у в'їзді в Україну громадянинові Узбекистану, який прилетів в одязі із російською символікою.

Про це повідомляє Держприкордонслужба у суботу, 11 грудня.

Нардепу Киві вручили підозру через шапку з радянською символікоюНардеп від ОТЗЖ Ілля Кива заявив, що оперативники ДБР та прокуратури прийшли до спортклубу, де він тренувався, аби вручити йому повістку за використання радянської символіки.

Співробітники ДПСУ звернули особливу увагу на іноземця через його вбрання.

«На одязі мандрівника були зображення прапора та герба країни-агресора та написи Russian national team. Громадянина Узбекистану запросили до службового приміщення для проведення поглибленої перевірки, під час якої він сам зрозумів, що вбрався не зовсім відповідно і вибачився перед усіма українцями. Але це не допомогло іноземцеві перетнути український кордон, бо під час прикордонного контролю з'ясувалося, що він не може підтвердити мету поїздки», – йдеться у повідомленні.

Чоловік розповів, що планував купити в Україні трактор для фермерського господарства. Але під час опитування не зміг розповісти ні про свою ферму, ні про те, у кого і який трактор він хоче придбати.

При цьому іноземець не мав із собою грошей не те, що на покупку сільгосптехніки, але навіть на бронювання готелю, а місткість його багажу значно перевищувала заявлений термін перебування в Україні. У результаті «фермер» вилетів до Ташкента зворотним рейсом.

Нагадаємо, у ДПСУ розповіли, чи покарані прикордонники після виїзду Саакашвілі з України.

Раніше Зеленський відповів на прохання закрити в'їзд для росіян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: