У Литві запропонували прирівняти георгіївську стрічку та знак Z до нацистської символіки

Читать на русском
Депутати Сейму Литви запропонували прирівняти георгіївську стрічку та символ Z до нацистських та комуністичних символік, і штрафувати за них.
chas.news

Депутати Сейму Литви запропонували прирівняти георгіївську стрічку та символ Z до нацистських та комуністичних символік, і штрафувати за них.

Про це повідомляє LRT.

З такою ініціативою виступили депутати Сейму Литви Моніка Ошмянскене та Лінас Йонаускас.

Вони пропонують запровадити штрафи від 300 до 500 євро за поширення такої символіки, і за її використання на масових заходах та за її демонстрацію. Відповідні поправки вже зареєстрували до адміністративного кодексу.

За словами депутатів, у контексті війни росії в Україні георгіївська стрічка та символ Z стали не лише символами пропаганди, а й агресії.

«Уже не перший рік обговорюється питання заборони георгіївської стрічки, яка стала знаряддям пропаганди та провокацій, внесення розбрату між людьми, символом агресії та насильства, яке не має нічого спільного з пам'яттю жертв Другої світової війни. Символ Z, який став символом вторгнення Росії в Україну, також вже почали використовуватись для залякування, глузування. Якщо приймуть поправки, то відповідальність за їх використання буде суворішою, що відлякає від порушень», – вважають депутати.

Додамо, за чинним законом, у Литві забороняється поширення та демонстрація нацистських та радянських прапорів, гербів, знаків, уніформ із їх зображенням, а також іншої атрибутики із зображенням нацистських та комуністичних символів.

Нагадаємо, парламент Литви одноголосно закликав негайно вжити необхідних заходів для забезпечення безпольотної зони над Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: