Венедіктова просить Раду повернути військову прокуратуру

Читать на русском
Генпрокурор України Ірина Венедіктова закликала парламент повернути військову прокуратуру на час війни.

Генпрокурор України Ірина Венедіктова закликала парламент повернути військову прокуратуру на час війни. Це необхідно для документування військових злочинів росії.

Про це вона сказала на брифінгу у Києві у понеділок, 28 березня.

Пентагон допоможе зібрати докази воєнних злочинів росії в УкраїніУ Пентагоні заявили, що бачать явні докази скоєння воєнних злочинів в Україні російськими військами.

«Ми зараз говоримо про військові злочини, здебільшого. Прокурори у нас – цивільна служба. Ми намагаємося, і я зараз, користуючись нагодою, щоб парламент на час війни повернув військову прокуратуру. Нас не допускають до лінії вогню. Нам треба збирати швидко докази, але цивільних, ви розумієте, не допускатимуть», - сказала генпрокурор.

Венедіктова нагадала, що за законом військову прокуратуру ліквідували, тому «ми зараз працюємо в таких умовах, у яких працюємо».

«Ми намагаємося, стукаємо до парламенту. У нас є хлопці, які готові, ризикуючи своїм життям, збирати докази швидко. Дайте нам військову прокуратуру», - додала вона.

Венедіктова також вважає, що події в Маріуполі можна оцінювати з погляду можливої ​​кваліфікації вже як геноцид, а не як військовий злочин.

За словами генпрокурора, лише з Маріуполя було депортовано понад 2 тисячі дітей.

Нагадаємо, у МЗС прокоментували депортацію мешканців Маріуполя. Два тижні тому повідомлялося, що прокурор міжнародного суду в Гаазі вже розпочав роботу щодо військових злочинів рф в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: