Росія готується до відновлення наступальних дій в Україні – Генштаб

Читать на русском
Окупанти зосереджені на підготовці до відновлення наступальних дій. Крім того, проводиться перегрупування для наступу для виконання завдань з виходу на адмінкордон Донецької та Луганської областей.

Основні зусилля російських окупантів зараз зосереджені на утриманні зайнятих рубежів та підготовці до відновлення наступальних дій.

Про це повідомляє Генштаб.

«За наявною інформацією, заплановано відправку військової техніки та 150 військовослужбовців зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту (пункт постійної дислокації місто Владивосток). Сформовано підрозділ 14-ї окремої бригади спеціального призначення Східного військового округу (пункт постійної дислокації місто Хабаровськ), терміни готовності до відрядження – травень поточного року», – розповіли у Генштабі.

За інформацією Генштабу, окупанти, зокрема, проводять перегрупування для нарощування наступальних можливостей для виконання завдань щодо виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Так, на донецькому напрямку окупанти намагаються взяти під контроль Попасну, Рубіжне, виходи до районів населених пунктів Вугледар, Солодке, а також намагаються захопити Маріуполь.

У США поки не бачать ознак того, що росія зосередиться на окупації ДонбасуСША, як і раніше, не мають наміру надавати Україні винищувачі або сприяти таким поставкам з боку інших держав

У напрямку Терни внаслідок бойового зіткнення з підрозділами Збройних Сил України зазнав втрат і відступив до району населеного пункту Макіївка.

У районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області ворог двічі робив безуспішні спроби штурмових дій. Аналогічно – у районі населеного пункту Мар'їнка.

На Волинському напрямку відзначається наявність до чотирьох БТГр зі складу збройних сил Білорусі, які залучаються до посилення та охорони білорусько-українського кордону. Не виключається залучення ЗС Білорусі до ведення бойових дій на території України.

На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не робив. На Гомельщині Білорусь фіксується переміщенням пускових установок ВТРК «Іскандер-М» у напрямку кордону з Україною.

На Сіверському напрямку противник наступальних дій не робив. Триває обстріл Чернігова та спроби блокувати міста.

У Генштабі розповіли, що окупанти знищили мости через річку Снів, а також мости в районах населених пунктів Конотоп, Стара Рудня, См'яч, Малий Дірчин та Великий Дірчин.

У районі міста Суми окупанти не проводили активних бойових дій, продовжували перегрупування військ та виведення їх на територію Росії для відновлення боєздатності після отриманих втрат. За наявною інформацією, морально-психологічний стан особового складу украй низький. Так, військовослужбовці 15 мотострілецького полку відмовляються від участі у війні.

Окупанти також продовжуватимуть обстрілювати та блокувати Харків. Здійснюється перегрупування, поповнення боєприпасів з метою подальшого відновлення наступу на Слов'янськ.

На Таврійському напрямку підрозділи росгвардії на тимчасово зайнятих територіях у Херсонській області продовжують проводити фільтраційні заходи щодо виявлення військовослужбовців силових структур України, учасників АТО, громадських активістів, а також вилучення зброї та боєприпасів.

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів щодо відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів.

Корабельний склад чорноморського флоту Росії виконує завдання у певних районах Чорноморської та Азовської операційних зон. Окремі кораблі вийшли до закритого району, ймовірно, з метою завдання ракетних ударів по об'єктах на території України.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Олексій Арестович вважає, що російські війська відмовилися від планів захопити Київ, Харків та Одесу, як і будь-які інші міста, бо розуміють, що це їм не вдасться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: