У США поки не бачать ознак того, що росія зосередиться на окупації Донбасу

Читать на русском
США, як і раніше, не мають наміру надавати Україні винищувачі або сприяти таким поставкам з боку інших держав
Ілюстративне фотоReuters

У США поки не бачать ніяких вагомих причин вірити тому, що Росія зосередиться на захопленні Донбасу, як це задекларували в Кремлі на тлі військових невдач в Україні.

Про це розповіла посол США в НАТО Джуліанна Сміт в інтерв'ю телеканалу CNN.

«Але у нас є докази того, що росіянам не вдалося досягти своїх початкових цілей. А це, як ви добре знаєте, було взяти Київ всього за пару днів. Отже, через це я думаю, що Росія проводить переоцінку, і вони дали зрозуміти, що збираються змінити свою тактику, але почекаймо трохи. У наступні пару днів Сполучені Штати в тісній співпраці з союзниками та Урядом України будуть шукати докази цього зсуву», - сказала вона.

Сміт додала, що США як і раніше не мають наміру надавати Україні винищувачі або сприяти таким поставкам з боку інших держав, попри неодноразові прохання президента України Володимира Зеленського.

«Ми багато разів розмовляли з президентом Зеленським в останні тижні. Ми чули їхні прохання про допомогу. У багатьох випадках ми доставляли ці протиповітряні та протитанкові засоби, ми оцінюємо їх потреби в протиповітряній обороні. Але якщо ви запитуєте про реактивні літаки радянської епохи, відповідь буде негативною. Сполучені Штати вирішили, що конкретна пропозиція, висунута Польщею, неспроможна, винищувачі, МіГи, це суверенне рішення, вони можуть прийняти це суверенне рішення. Але прямо зараз Сполучені Штати дуже зосереджені на потребах у протиповітряній обороні», - заявила вона.

Раніше радник глави офісу президента Олексій Арестович назвав три головні завдання окупантів на фронті в Україні зараз. Також він розповів, де ЗСУ готуються йти в контратаки на ворога.

Російські війська відмовилися від планів захопити Київ, Харків і Одесу, як і будь-які інші міста, тому що розуміють, що цього у них не вийде. Тепер окупанти вирішили сконцентрувати свою увагу на «звільненні Донбасу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: