Спроба подати як напад на рф Денісова припустила, для чого «ЛНР» поспішає з «референдумом»

Читать на русском
За ідеєю нового референдуму про приєднання ЛНР до росії окупанти хочуть подати майбутній наступ ЗСУ як напад на рф.
t.me/denisovaombudsman

За ідеєю нового «референдуму» про приєднання «ЛНР» до росії окупанти хочуть подати майбутній наступ Збройних сил України як напад на рф.

Таку думку висловила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram 27 березня.

Ізоляція від усього світу: Зеленський заявив, що РФ перетворюється на аналог фейкових «Л/ДНР»На тлі нападу на Україну керівництво РФ перетворює свою державу на ізольовану від усього світу зону, де пануватимуть бідність і насильство.

«Розуміючи посилення позицій Збройних сил України у війні та побоюючись звільнення Україною тимчасово окупованого Луганська, терористичне керівництво «ЛНР» намагається якнайшвидше провести референдум про вступ до складу Росії. Адже після проведеного «референдуму» країна-окупант зможе цинічно назвати наступ ЗСУ на Донбас «нападом на росію», - наголосила вона.

Денісова наголосила, що території тимчасово окупованого Криму, Донецької та Луганської областей мають бути повернені під контроль України. А фейкові референдуми юридично нікчемні та не мають правових наслідків.

Вона також звернулася до світової спільноти із закликом посилити санкції проти Росії.

Свою позицію озвучив голова ОПУ Андрій Єрмак. За його словами, спроби росіян підірвати український суверенітет не матимуть успіху.

«Будь-які фейкові референдуми до ОРДЛО про приєднання до РФ не будуть визнані Україною та миром. А спроби росіян у такий спосіб підняти ставки, підірвати український суверенітет все одно не увінчаються успіхом. Для України питання територіальної цілісності та суверенітету – принципове», - написав він у Telegram у неділю.

Нагадаємо, сьогодні ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник заявив, що найближчим часом може пройти «референдум» щодо входження окупованих районів до складу росії. У МЗС України заявили, що подібні «референдуми» не визнає жодна країна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: