РФ частково домоглася створення сухопутного коридору між Кримом та частиною Донецької області – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти намагалися просунутися у напрямку Броварів, але ЗСУ одразу зупинили їх.

Окупанти частково досягли успіху щодо створення сухопутного коридору між Кримом та частиною Донецької області. При цьому основної мети війни – блокади Києва та виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей – їм досягти не вдалося.

Про це повідомили у Генштабі.

«Продовжуються заходи поповнення втрат окупаційних військ шляхом формування та відправлення до Білорусі зведених підрозділів зі складу 37-ї омсбр (Кяхта), 5-ї відбр (Улан-Уде) 36-ї армії, 38-ї омсбр (Катеринославка) 35-ї армії , 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський) тихоокеанського флоту збройних сил російської федерації», – розповіли у Генштабі.

В США сумніваються, чи призначив путін командувача війною в Україні – CNNСША не змогли визначити, чи є у Росії військовий командувач, відповідальний за ведення війни в Україні. Його відсутність могла б пояснити невмілий наступ військ.

На Волинському напрямку окупанти не проводили активних дій. Генштаб оцінює можливість залучення збройних сил Білорусі до війни як високу.

На Поліссі також не було наступальних дій. Зокрема, в районі Чорнобиля було розгорнуто польовий табір угруповання військ Східного військового округу.

На Сіверському напрямку окупаційні війська продовжують утримувати раніше захоплені рубежі, намагаються наростити угруповання та блокувати Чернігів. Місто продовжують обстрілювати.

Російські окупанти намагалися просунутися у напрямку Броварів, але ЗСУ одразу зупинили їх.

На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати позиції на підступах до Сум та Харкова, відновлює втрати у техніці та живій силі.

У районі Ізюма противник спробував прорвати оборону українських військ з півдня, в районі Кам'янки, зупинений у районі Тихоцького. Йде знищення ворога, що вклинився.

На Донецькому напрямку противник продовжує відновлення втрат, перегрупування підрозділів із одночасним застосуванням вогню артилерії та авіації з інфраструктури мирних міст. Не відмовляється від плану виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

У Генштабі додали, що окупанти нарощують корабельний склад флоту в акваторії Азовського моря. Зафіксовано прохід Керченською протокою в північному напрямку малого тральщика «Валентин Пікуль», ракетного катера «Набережні Човни» та двох десантних катерів.

Нагадаємо, за інформацією Міноборони Британії, Збройні сили України знову зайняли міста та оборонні позиції за 35 км на схід від Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: