Суперечить контрактам: Німеччина ігноруватиме вимогу росії про оплату за газ у рублях

Читать на русском
Ще з грудня 2021 року була ясна необхідність знайти альтернативних постачальників, оскільки росія більше не є надійним та адекватним партнером
Ілюстративне фото24 канал

Вимога росії для країн з так званого списку «недружніх держав» платити за газ в російських рублях суперечить умовам укладених контрактів. Німеччина ігноруватиме цю вимогу.

Про це повідомляє Tagesspiegel з посиланням на міністра економіки Німеччини Роберта Габека.

«Вимога платити в рублях – це порушення контракту. Ми будемо консультуватися з європейськими партнерами про те, якою буде наша реакція» - сказав міністр.

Скільки у вас Путін? Колонка Леоніда ШвецяУ кремлі досі не можуть збагнути, наскільки радикально змінився світ після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Габек додав, що ще з грудня 2021 року була ясна необхідність знайти альтернативних постачальників, оскільки росія більше не є надійним і адекватним партнером. Зараз уряд ФРН шукає інші джерела поставок газу в країну.

Глава комітету закордонних справ Бундестагу Норберт Реттген, коментуючи вимогу кремля, заявив, що воно підриває санкції, оскільки європейські компанії будуть змушені купувати рублі за долари і євро через центробанк рф. А поставки готівкових євро і доларів в росію суворо заборонені.

Нагадаємо, олігархи з російської федерації хочуть знайти інструменти для впливу на дії лідера окупаційної держави путіна, щоб зупинити війну в Україні та послабити санкційний тиск на бізнес. Деякі представники бізнесу готові платити за фізичне відсторонення російського диктатора.

Близько двох тижнів у федеральних ефірах росії не з'являється міністр оборони росії Сергій Шойгу, глава Генштабу Валерій Герасимов та інші ключові фігури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: