З інформаційного простору росії зникли Шойгу та інші ключові постаті – Подоляк

Читать на русском
Сергій Шойгу, Валерій Герасимов та деякі інші ключові постаті в росії зникли з інформаційного простору.
Герасимов та Шойгу

Близько двох тижнів у федеральних ефірах росії не з'являється міністр оборони Сергій Шойгу, голова генштабу Валерій Герасимов та інші ключові постаті.

На це звернули увагу радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, а також деякі російські ЗМІ.

Путін відмовляється слухати власну розвідку після провалу у війні – FocusВід початку війни на території України відносини між президентом РФ володимиром путіним і розвідкою окупантів погіршилися через провал з боку російських військових на початку бойових дій.

«Вже близько двох тижнів у федеральних ефірах Росії та на публічних протоколах немає двох ключових фігурантів силового блоку росії – міністра Шойгу та начштабу Герасимова. Зникли. Немає також системних та важливих протокольних заяв інших важкоатлетів, включаючи голів спецслужб Патрушева, Бортникова, Наришкіна. Також зникли із обов'язкових протоколів. Гучніше, ніж зазвичай, мовчать економісти – прем'єр Мішустін, голова ЦБ Набіулліна, міністр Решетников. Словом, усі намертво зникли навіть із публічного протокольного простору», – написав Подоляк у своєму ТГ-каналі.

Продовжують з'являтися лише прессекретар президента Дмитро Пєсков та голова МЗС Сергій Лавров.

Про те, що Шойгу вже 12 днів не з'являється у публічному просторі, писали російські видання «Медіазона» та «Агентство».

За даними «Агентства», Шойгу востаннє з'являвся у новинах російських агенцій ще 11 березня. 18 березня у кремлі писали, що міністр брав участь у нараді радбезу, але фото та відео з цієї зустрічі не публікувалися.

До 11 березня новини про події з особистою участю Шойгу публікувалися раз на кілька днів. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу Герасимова.

Нагадаємо, за інформацією української розвідки, у середовищі російської політичної та бізнес-еліти формується група впливових осіб, які розробляють сценарії усунення володимира путіна від влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: