Росія хоче заблокувати виїзди з окупованого Криму – розвідка

Читать на русском
Росія готується заблокувати виїзди з окупованого Криму, щоб зупинити потік втікачів із півострова. Після початку війни з Криму біжать насамперед члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та окупаційної влади.

Сили російської гвардії готуються блокувати рух кримським мостом у бік росії. Крім того, окупаційна влада збирається обмежити рух поромної переправи та авіасполучення півострова з рф.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Близько 80% українців вважають, що потрібно використати всі можливості для повернення Криму та Донбасу – опитуванняТрохи більше половини опитаних вважають, що головна мета вторгнення Росії – повне знищення українського народу. Ще половина думає, що мета – окупація країни.

Формальною причиною таких дій у росії назвали «боротьбу з українськими диверсантами та запобігання можливим терористичних атакам».

«Таким чином путінська влада намагається відреагувати на панічні настрої серед громадян росії, які незаконно переселилися в український Крим після лютого 2014 року. Окупанти прагнуть зупинити потік втікачів із півострова. В останні тижні після лютневого вторгнення російської армії в Україну намітилася тенденція до відтоку російських громадян з Криму. При цьому у перших лавах «втікачів» члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та представників окупаційної адміністрації Севастополя. Вони терміново продають нерухомість, змінюють реєстрацію місця проживання, виводять із півострова бізнес та активи», – розповіли у розвідці.

Таким чином, путін зараз фактично утримує в Криму як заручників близько 600 тисяч російських громадян.

Нагадаємо, раніше радник керівника ОПУ Олексій Арестович розповів про хороші перспективи повернення Донбасу та Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: