Близько 80% українців вважають, що потрібно використати всі можливості для повернення Криму та Донбасу – опитування

Читать на русском
Трохи більше половини опитаних вважають, що головна мета вторгнення Росії – повне знищення українського народу. Ще половина думає, що мета – окупація країни.
Слово і діло

86% українців вважають, що Україна має використати всі можливості для повернення окупованих територій Донбасу. Щодо Криму тієї самої думки дотримуються 80% громадян.

Такі дані опитування групи «Рейтинг», проведеного 12-13 березня.

«Донбасе, зараз саме той час!»: президент знову звернувся до українцівПрезидент Зеленський звернувся до мешканців України, зокрема, до жителів Донбасу. Він закликав припинити вірити брехні пропагандистів і зрозуміти, хто насправді знищує міста.

56% опитаних вважають, що головна мета вторгнення Росії – повне знищення українського народу. Ще половина думають, що мета – окупація України та приєднання до Росії. Усього 2% опитаних вважають, що Росія націлена на захист російськомовних.

Більшість громадян (64%) вважають, що завершити війну можна шляхом пошуку компромісів на переговорах із залученням інших країн. Майже третина вважає, що слід відмовитися від переговорів та воювати до звільнення всіх територій. Лише 1% опитаних вважають, що треба погодитись на вимоги Росії.

Половина опитаних українців оцінюють ймовірність того, що Росія здійснить військовий напад на одну з країн Європи як високу (25%) чи середню (26%). Лише 22% взагалі відкидають таку ймовірність, це насамперед старші люди.

За останні два тижні підтримка вступу України до НАТО знизилася з 76% до 72%. Це пов'язано із небажанням Альянсу закрити небо над Україною.

Нагадаємо, за даними опитування, 92% українців вірять, що Україна зможе відбити напад Росії.

Раніше радник керівника ОПУ Олексій Арестович розповів про хороші перспективи повернення Донбасу та Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: