Якби світ відреагував на Крим, то не було б війни в Україні - Ердоган

Читать на русском
Нинішньої російської агресії проти України можна було б уникнути, якби дипломатичні інструменти раніше застосовувалися більш дієво, зазначив Ердоган.
фото: Ahval

Недостатня реакція світової спільноти на окупацію Росією Криму у 2014 році призвела до чинної агресії РФ проти України.

Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав на церемонії відкриття Анталійського дипломатичного форуму.

«Якби весь Захід і весь світ підняли свій голос проти вторгнення в Крим у 2014 році, чи зіткнулися б ми із сьогоднішньою картиною? Але ті, хто мовчав про окупацію Криму, зараз вже щось говорять. Хіба справедливість діє в одній частині цього світу і недійсна в іншій частині? Що це за світ? На жаль, міжнародне співтовариство не виявило необхідної чутливості та не надало необхідної підтримки для усунення цієї несправедливості», - сказав Ердоган.

Росії не буде. Колонка Леоніда ШвецяТе, що відбувається зараз з Росією, є злочином у багатьох відносинах, і один з важливих наслідків – втрата будь-яких перспектив молоддю, крім найсумніших, а то й трагічних.

Згідно з думкою турецького лідера, нинішньої російської агресії проти України можна було б уникнути, якби дипломатичні інструменти раніше застосовувалися більш дієво.

«Сьогодні ми стикаємося з руйнівними і болючими наслідками проблем, які можна вирішити дипломатичним шляхом, якщо вчасно проявити сильну волю. Коли ми бачимо, як мирні жителі залишають свої домівки, діти, сповнені страху та тривоги, міста в руїнах, невинні гинуть, наш смуток зростає в геометричній прогресії», - сказав президент Туреччини.

Напередодні в Анталії відбулися тристоронні перемовини керівників МЗС України, Росії та Туреччини. Пізніше Кулеба розповів про результати переговорів із Лавровим.

Накгадаємо, що Туреччина закрила протоки Босфор і Дарданелли для кораблів країни-агресора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: