Росія втратила боєздатність 31 БТГ і почала мобілізацію в ОРДЛО та Криму - Буданов

Читать на русском
Керівник розвідки зазначив, що РФ перекидає нові підрозділи зі Східного та Центрального військових округів.
Ілюстративне фотоnbnews.com.ua

Росія почала мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей і в анексованому Криму. Зокрема, від початку війни боєздатність утратила вже 31 батальйонна тактична група російських загарбницьких військ.

Про це керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов розповів в інтерв'ю.

«Наступ захлинувся. Фактично не вистачає ресурсів та сил для продовження наступу. Зараз спостерігається підвіз нових підрозділів, абсолютно з усієї Росії, проводиться те, що називається прихована мобілізація, мобілізується все населення, на жаль, наших тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та анексованої Республіки Крим», - сказав Буданов.

Окупаційні війська суттєво знизили темпи просування – ГенштабУ Генштабі української армії констатували зниження темпів просування військ російських окупантів в Україні.

Також, за його словами, РФ перекидає нові підрозділи зі Східного та Центрального військових округів.

«Багато підрозділів на даному етапі вже знищено або втратили боєздатність, і за рахунок цих резервів проводиться відновлення їх боєздатності. Також за рахунок перегрупування проводиться посилення військ на важливих для росії напрямках», - сказав Буданов.

При цьому, керівник розвідки нагадав, що від початку війни проти України боєздатність утратила вже 31 БТГ окупантів РФ.

«Станом на зараз 18 батальйонних тактичних груп повністю втратили свою боєздатність, 13 - повністю знищені. 31 батальйонна тактична група за два тижні фактично втратила боєздатність. Це страшні втрати, яких росіяни ще не мали», - наголосив Буданов.

Нагадаємо, що російські окупанти не відкидають можливості залучення до війни проти України військовослужбовців невизнаної Придністровської Молдавської республіки.

Також, РФ збирається перекинути у напрямку Києва бойовиків зі складу колишньої ПВК «Вагнер».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: