Китай не надає росії жодної військової допомоги – США

Читать на русском
З моменту переговорів Байдена і лідера КНР Сі Цзіньпіна 18 березня не зафіксовано жодних ознак, що Китай готується надавати допомогу росії
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

Сполучені Штати уважно спостерігають за поведінкою Китаю в ході війни Росії проти України. Поки що можна констатувати той факт, що Пекін не має наміру жодним чином надавати військову підтримку російсько-фашистської армії.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Так, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван запевнив, що з моменту переговорів Байдена і лідера КНР Сі Цзіньпіна 18 березня не зафіксовано жодних ознак, що Китай готується надавати допомогу Росії.

«Я не можу робити прогнози на майбутнє. Але можу вам сказати, що ми не фіксували з моменту розмови президента Байдена з Сі надання Китаєм військової техніки Росії. Але, звичайно, ми уважно стежимо за цим. Ми будемо продовжувати контролювати це питання. І президент Байден ясно пояснив президенту Сі наслідки надання Росії будь-якого обладнання, і китайська сторона це дуже добре розуміє» - сказав чиновник.

13 березня стало відомо, що Росія попросила Китай надати військову техніку для підтримки вторгнення в Україну. Це викликало занепокоєння в Білому домі, що Пекін може підірвати зусилля заходу допомогти українським силам захистити свою країну.

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з лідером Китаю Сі Цзіньпінем 18 березня попередив про наслідки, які очікують Пекін, якщо вони Китай займеться матеріальною підтримкою Росії у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: