За час війни інфраструктурі України завдано збитків у розмірі 1,8 трлн гривень – KSE

Читать на русском

За час війни було втрачено понад 15 тисяч кілометрів автомобільних доріг, зруйновано або виведено з ладу 15 аеропортів, 350 мостів, а також сотні житлових будинків та шкіл. На сьогоднішній день збиток в інфраструктурі становить 1,8 трлн грн.
facebook.com/alexey.gordyeyev

Збитки, завдані інфраструктурі України за час війни, станом на 17 березня становлять 1,8 трлн гривень (62,6 млрд доларів). За тиждень обсяг втрат зріс на 330 млрд гривень (8,3 млрд доларів).

Таку оцінку у рамках проєкту «Росія заплатить» дали експерти Київської школи економіки та волонтери.

За підрахунками KSE Institute, з початку військової агресії Росії в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 навчальних закладів, 36 закладів охорони здоров'я, 1600 житлових будинків, 26 заводів та складів, 15 аеропортів, 6 ТЕС та ГЕС тощо.

Крім того, «втрачено» понад 15 тисяч кілометрів автомобільних доріг, 5 тисяч кілометрів залізничних колій, зруйновано або виведено з ладу 15 аеропортів, 350 мостів та мостових переходів.

Нагадаємо, за даними Державної екологічної інспекції, окупанти вкрали української води на суму майже 620 мільйонів гривень.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко розповів, як війна вплине на економіку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: