Хорватія допоможе Україні в розмінуванні Донбасу

Читать на русском
Хорватія готова поділитися досвідом з Україною у питаннях деокупації і розмінування. До цього вони залучать спеціалізовані фірми.
Reuters

Хорватія готова поділитися досвідом з Україною у питаннях деокупації і розмінування. До цього вони залучать спеціалізовані фірми.

Про це повідомив прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович.

«Хорватія може поділитися досвідом з Україною, оскільки вона пройшла схожий шлях. Інші країни такого досвіду не мають», – зазначив прем’єр.

Перехідний період в ОРДЛО та Криму: головні моменти із законопроєкту КабмінуЯк будуть визначати дату закінчення окупації територій, хто матиме право на участь у місцевих виборах на Донбасі і в Криму та інші подробиці законопроєкту – на інфографіці.

Він нагадав, що Хорватія має унікальний досвід мирної реінтеграції територій у 1990-х роках після розпаду Югославії, яким також може поділитися з українською владою.

Він зауважив, що в країні існують окремі фірми, які займаються розмінуванням.

«Одним з важливих напрямків співпраці є питання розмінування територій, яке є доволі актуальним для України на сьогодні. У нас існують окремі спеціалізовані фірми, які займаються цим питанням, і допомогу яких ми могли б надати Україні», – додав Пленкович.

Нагадаємо, суму, необхідну на очищення Донбасу від вибухонебезпечних залишків війни, можна буде назвати тільки після повернення окупованих територій і проведення повного аудиту. Але з досвіду Хорватії - мова йде про сотні мільйонів євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: