Україна продовжуватиме транзит російського газу, незважаючи на війну – Вітренко

Читать на русском
Глава Нафтогазу заявив, що транзит російського газу до Європи продовжуватиметься, поки це технічно можливо.

Транзит російського природного газу до Європи через Україну продовжується у звичайному режимі, незважаючи на війну. Постачання триватимуть доти, доки це «технічно можливо».

Про це в ефірі Bloomberg TV заявив голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко.

Путін назвав умови продовження транзиту газу через УкраїнуРосія готова продовжити транзит газу через Україну, але за дотримання кількох умов. Про це заявив президент Росії Володимир Путін.

«Питання транзиту через Україну до Європи дуже чутливе, воно обговорюється на найвищому політичному рівні і не лише в Україні. На даний момент ухвалено рішення, що поки це буде технічно можливо, ми продовжимо транзит російського газу», – заявив Вітренко.

За його словами, у ході бойових дій російські війська намагаються не зашкодити інфраструктурі для транзиту газу. «Тому для нас очевидно, що вони не хочуть завдавати шкоди своїм власним комерційним інтересам та своїм комерційним відносинам», – сказав Вітренко.

Глава «Нафтогазу» додав, що оплата за транзит проводиться у твердій валюті - доларах та євро.

Нагадаємо, 10 березня російські військові вторглися на об'єкти газотранспортної системи України, через що виникла загроза транспортуванню газу в Україні та Європі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: