Окупанти намагалися провести наступ у напрямку Броварів, але зазнали втрат – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти намагалися наступати у напрямку Броварів та намагалися прорвати оборону українських військ на Авдіївському напрямку. В обох випадках зазнали втрат і відступили.

Російські окупанти намагалися провести наступ у напрямку Броварів Київської області, але зазнали значних втрат і відступили. Наразі робляться спроби провести заходи щодо відновлення боєздатності та інженерного обладнання зайнятих рубежів.

Про це повідомляє Генштаб.

У Генштабі зазначили, що на сьогодні більшість завдань, які ставилися перед окупаційними військами їхнім командуванням, залишається невиконаною.

«З огляду на великий некомплект людських ресурсів, ворог змушений переміщувати до кордонів України резерви з центрального та далекосхідного військових округів, проводити приховану мобілізацію та шукати підтримки у своїх нечисленних союзників. Також окупанти продовжують практику залучення до безпосередніх бойових дій особового складу військових частин та підрозділів забезпечення, що є свідченням критичного стану ситуації в армії російських загарбників», – повідомили у ЗСУ.

У Росії не вистачає сил для переламу ситуації на фронті, – АрестовичНаразі ведуться тактичні дії, оскільки у жодної зі сторін не вистачає сил для перелому ситуації. Та ЗСУ діють ліпше за окупантів.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник намагається організувати інженерне обладнання для ведення позиційної оборони, відновити логістичне забезпечення своїх підрозділів.

У напрямку Чернігова окупанти не проводили наступальних дій. Але продовжували обстрілювати позиції ЗСУ та густонаселені райони міста.

На слобожанському напрямі активних наступальних дій ворог не веде. Триває блокування Сум та спроби блокувати Харків.

Окупанти продовжують докладати значних зусиль щодо встановлення контролю над містом Ізюм, у вказаному районі проводиться розосередження військ. Противник намагається посилити угруповання, облаштовує смугу опорних пунктів.

На Донецькому напрямку ворог веде штурмові дії та проводить вогневі нальоти по всій лінії зіткнення. Були спроби прорвати оборону українських військ на Авдіївському напрямку, але російські війська зазнали втрат і відступили.

На Южнобузькому напрямку противник намагається утримати раніше зайняті рубежі, здійснює заходи щодо відновлення боєздатності, поповнення запасів.

Нагадаємо, раніше у Генштабі розповіли про втрати російських військових.

У Міноборони Британії вважають, що Київ залишається «головною військовою метою» Росії. За їхніми даними, найближчими тижнями пріоритетом Росії, ймовірно, будуть спроби оточити українську столицю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: