Верещук розповіла про результати роботи гуманітарних коридорів 21 березня — скільки спрацювали

Читать на русском
Загалом сьогодні, 21 березня, гуманітарними коридорами врятувалися та були евакуйовані 8 057 людей.

Із 8 погоджених гуманітарних коридорів у понеділок, 21 березня, спрацювали майже всі, а саме - 7.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила під час брифінгу.

Зазначається, що загалом сьогодні гуманітарними коридорами врятувалися та були евакуйовані 8 057 людей.

У Донецькій області:

  • З Маріуполя до міста Запоріжжя дісталися 3 007 маріупольців. Усім надається необхідна допомога у Запоріжжі.

  • До міста Бердянськ дісталися 26 автобусів. Складнощі, які створюють окупаційні війська на блок-постах по маршруту до Маріуполя, нажаль, не дозволяють автобусам швидко дістатися до місць збору людей.

  • Евакуація з міст Бердянськ, населених пунктів Мангушської ОТГ, зокрема селища Мелекіно, та селища Нікольське відбудеться у понеділок, 22 березня, зранку з 9:00 до 11:00.

Із Запоріжжя також будуть направлено ще 27 великих автобуси по маршруту.

Вирішується питання для доставки завтра додаткового об'єму пального до Бердянська, щоб продовжити безоплатно заправляти машини маріупольців.

В Бердянську продовжують працювати штаби, де маріупольцям надається уся необхідна допомога: харчування, медична допомога, місця для відпочинку.

На Київщині:

  • По маршруту з селища Велика Димерка до Броварів вдалося вивести більше 4 370 людей – до автобусів для евакуації приєдналася велика кількість приватних авто.

  • З Бучі та Ворзеля було евакуйовано 380 людей, а також доставлено гуманітрану допомогу у вигляді продуктів, медикаментів і одягу.

  • З села Козаровичи до міста Вишгород евакуація не відбулася – окупаційні війська обстріляли колону і не дозволили людям вийти.

У Луганській області:

  • По гуманітарному коридору з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Гірське до міста Бахмут було евакуйовано 300 людей. Крім цього в ці населені пункти було доставлено більше 200 тон гуманітраної допомоги

  • 21 березня було звільнено українських водіїв і екіпаж швидкої допомоги, які 20 березня намагалися доставити гуманітрану допомогу до міста Вовчанськ Харківської області.

«Це дійсно хоробрі люди, які мужньо виконують свій громадянський обов'язок в умовах війни. Як і всі інші водії автобусів, вантажівок, рятівники з ДСНС, екіпажі машин швидкої допомоги, поліцейські. Вони свідомо йдуть на ризик своєму життю і кожного дня допомагають нашим людям вибиратися з міст, де ведуться бойові дії», - зазначила Верещук.

Нагадаємо, напередодні спрацювали не всі гуманітарні коридори - лише 4 з 7.

Раніше в УЗ розповіли, скільки людей перевезли потягами за березень.

Напередодні Верещук попереджала, що окупанти можуть захопити гуманітарну колону з Харкова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: