Окупанти продовжують проводити примусову мобілізацію в ОРДЛО – Генштаб

Читать на русском
Російські військові на тимчасово захоплених територіях продовжують терор місцевого населення та мародерство.

Окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Так, за наявною інформацією, бюджетні організації Станично-Луганської селищної громади повідомлено про необхідність прибуття 1 квітня 2022 року працівників чоловічої статі віком від 18 до 60 років до місцевого відділу поліції для реєстрації. Причин такої реєстрації не пояснюють, хоча це пов'язано з черговою хвилею мобілізації до 2-го армійського корпусу для відправлення в райони ведення бойових дій», – повідомили у Генштабі.

Росія планує провокації із примусово мобілізованими жителями ОРДЛОМобілізованих до ОРДЛО мешканців можуть використовувати для провокацій у південних та східних регіонах України.

На тимчасово захоплених територіях російські військові продовжують терор місцевого населення та мародерство – вивозять побутову, автомобільну техніку, харчі та інші матеріальні засоби.

Загалом на 26-ту добу війни істотних змін не сталося. У Генштабі зафіксували зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації. Для оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів супротивник використовує безпілотники.

Підрозділами Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу уражено 7 повітряних цілей ворога – один літак, дві крилаті ракети та чотири безпілотники. Крім того, бомбардувальна та штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченням техніки та живій силі супротивника.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України розповідали, що окупанти використовують мобілізованих з ОРДЛО для визначення українських позицій, найманці зазнають великих втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: