Біля Запорізької АЕС залишаються 50 важких машин окупантів

Читать на русском
Запорізька АЕС все ще перебуває під контролем російських загарбників. По самій станції ходять представники Росатому.

Запорізька АЕС все ще перебуває під контролем російських загарбників, на її території перебуває 50 важких машин військ РФ. По самій станції ходять представники Росатому.

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив керівник ДП НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

МАГАТЕ втратило доступ і до систем моніторингу на Запорізькій АЕССлідом за ЧАЕС було втрачено доступ до систем моніторингу ядерного матеріалу Запорізької АЕС.

«Запорізька АЕС зараз перебуває під контролем російських загарбників. Персонал працює і виконує наші розпорядження, відповідно підпорядковується нам щодо технічного забезпечення АЕС. Але персонал узгоджує всі свої технічні рішення з орками, що знаходяться на майданчику», - сказав Котін.

За його словами, на майданчику також продовжують перебувати 50 важких машин Росії. Це - танки, машини БМП, машини піхоти і вантажні машини для перевезення солдат.

Котін зазначив, що саме собою це є порушенням периметра станції та є аварійною ситуацією. Доступ персоналу до робочих місць зараз також контролюють російські загарбники, сказав він.

«На станції також перебуває 11 людей із «Росатому», вони живуть там у кризовому центрі. Вони намагаються щось робити, нікому не відомо, що вони роблять. Періодично з російськими військовими вони ходять станцією, заходять у виробничі приміщення наших енергоблоків, бувають в інших місцях станції і теоретично можуть втручатися в роботу обладнання», - сказав Котін.

Нагадаємо, окупанти планують утилізувати боєприпаси біля Запорізької АЕС. Відомо, що на ЗАЕС зараз від 500 до 900 окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: