Ситуація на Запорізькій АЕС: в ремонт виведено пошкоджений від обстрілів енергоблок

Читать на русском
Оперативний персонал контролює стан енергоблоків та забезпечує їх безпечну експлуатацію згідно з вимогами експлуатаційної документації.
фото з відкритих джерел

На ЗАЕС, яка перебуває під контролем російських окупантів, виведений в ремонт один з енергоблоків. Його пошкодили під час штурму електростанції.

Про це повідомляється у Телеграм-каналі Запорізької обласної військової адміністрації.

«7 березня був виведений в ремонт блочний трансформатор енергоблоку №6. Після огляду цього трансформатора і виявлення пошкодження його маслосистеми, енергоблок № 6 виведений в аварійний ремонт. Нагадаємо, його було пошкоджено 4 березня під час обстрілу майданчика ЗАЕС російськими військовими», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оперативний персонал контролює стан енергоблоків та забезпечує їх безпечну експлуатацію згідно з вимогами експлуатаційної документації.

Ситуація на Запорізькій АЕС: оперативні дані на 7 березняНа Запорізькій АЕС, адміністрація якої під контролем російських військових, змін радіаційного стану не зафіксовано.

Від завтра, 9 березня, на ЗАЕС запланована доставка денного персоналу, окрім оперативного.

Автоматизована система радіаційного контролю АЕС та автоматизована система контролю радіаційного стану в санітарно-захисній зоні та зоні спостереження працюють у штатному режимі.

Зазначимо, що залишаються відключеними через пошкодження дві високовольтні лінії 750 кВ: Запорізька та Південно-Донбаська.

Нагадаємо, що на Запорізькій АЕС планують провокації. На станцію завезли 14 журналістів-пропагандистів.

Раніше ми повідосляли, що МАГАТЕ терміново проведе перевірку АЕС в Україні після того, як майданчик Запорізької АЕС захопили окупанти.

Напередодні у Раді заявили, що персонал ЗАЕС працює під тиском окупантів.

Також нагадаємо, пізно вночі 4 березня російські окупанти обстріляли перший енергоблок Запорізької АЕС. В результаті на станції спалахнула пожежа, станом на 07:00 ранку вогонь загасили.

Російські окупаційні війська під час обстрілу атомної електростанції під Запоріжжям вбили трьох українських військових. Згодом кадировські найманці обстріляли Запорізьку АЕС, вони вбили кілька працівників станції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: