Стало відомо, скільки грошей українці тримають на банківських депозитах

Читать на русском
У банках українці тримають запасів на сотні мільярдів гривень, причому більш ніж половина з них припадає на вклади в іноземній валюті
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні станом на 1 грудня 2021 року сумарні вклади фізичних осіб у банках, які підпадають під державну програму відшкодування вкладів, становлять 641,2 млрд грн. За листопад вклади зросли на 11,9 млрд грн.

Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Якими будуть інфляція, курс та обсяг ЗВР у найближчі роки: прогноз МінекономікиМінекономіки прогнозує на найближчі роки зростання курсу долара та середньої зарплати, зниження інфляції.

У національній валюті українці зберігають 251,7 млрд грн, в іноземній валюті (долари, євро тощо) - 389,5 млрд грн. При цьому 98% вкладів у національній валюті не перевищують 200 тисяч гривень, тобто, підпадають під гарантії ФГВФО. Таким чином, сумарно гарантії Фонду поширюються на 243,7 млрд грн. А ось вклади в іноземній валюті Фондом не гарантуються.

Нагадаємо, став відомий Новорічний прогноз на курс долара; наприкінці грудня 2021 року, ближче до новорічних свят, курс долара в Україні може злетіти до 27,5 грн за одну одиницю американської валюти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: