Війна в Україні: Росія шукає підкріплення по всій країні та за кордоном – британська розвідка

Читать на русском
Росія через великі втрати передислокує сили з інших округів і країн, а також використовує найманців з приватних військових компаній.

Росія, зіткнувшись із постійними втратами особового складу, залучає додаткові сили, передислокуючи військових із різних округів.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«В результаті цих втрат цілком імовірно, що Росія щосили намагається вести наступальні операції перед стійким українським опором. Втрати особового складу, що продовжуються, також ускладнять для Росії забезпечення безпеки окупованої території», – заявили в Міноборони.

ПВК «Вагнера» розпочала широкий набір бойовиків на війну проти України – ЗМІПВК Вагнера розпочала набір найманців для участі у бойових діях в Україні. Набір максимально широкий, майже всі обмеження кандидатів прибрали.

За їхніми даними, Росія перекидає сили навіть зі свого Східного військового округу, Тихоокеанського флоту та Вірменії. Крім того, вони все частіше використовують бійців із приватних військових компаній, сирійських та інших найманців.

«Росія, ймовірно, спробує використовувати ці сили для утримання захопленої території і вивільнення своєї бойової могутності для відновлення наступальних операцій, що зупинилися», — йдеться в оцінці Великої Британії.

Нагадаємо, у Росії ще кілька днів тому публічно заявили про намір залучити добровольців із країн Близького Сходу до війни проти України.

За даними українського Генштабу, до Росії перекидають військових та найманців із чотирьох країн.

ЗМІ також писали, що для участі у війні Росії проти України великий набір бійців почала ПВК «Вагнера».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: