Рогозіна підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України

Читать на русском
Українські правоохоронці взялися за главу Роскосмосу Рогозіна. У його діях є ознаки зазіхання на територіальну цілісність України.

Гендиректора «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України та пособництві у веденні агресивної війни.

Про це у Facebook написала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Український суд заочно заарештував пропагандиста Соловйова, його оголосять у міжнародний розшукКремлівському пропагандисту Володимиру Соловйову оголосили про підозру за публічні заклики щодо зміни державного кордону України. Суд заочно заарештував його.

«Рогозін Дмитре Олеговичу, українські прокурори ухвалили рішення тимчасово обмежити ваші права на свободу пересування до появи наступних наказів українських судів. Органи прокуратури України вважають, що ваші дії містять склад злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, а саме ч. 3 ст. 110 – зазіхання на територіальну цілісність України, а також ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 – допомога у веденні агресивної війни», – написала вона.

Венедіктова заявив, що Рогозін, використовуючи своє становище та медійні майданчики Росії, фактично поширював брехливу та шкідливу інформацію, обманюючи зі злочинними намірами російських громадян.

«Ви переконували своїх співвітчизників у тому, що військові формування РФ не завдають ударів по мирному населенню та цивільним об'єктам. Вам вдалося знайти на території України нацистів, яких і прийшла знищувати «доблесна» армія РФ. Іншими словами, у своїх діях ви нічим не відрізняєтеся від інших «блогерів», «діячів мистецтва», «публічних персон» із так званого «провладного пулу» спікерів РФ», – сказала генпрокурор.

Нагадаємо, директору департаменту інформації та друку Міністерства закордонних справ Росії Марії Захаровій та ще двом високопоставленим російським чиновникам повідомили про підозру у скоєнні злочинів проти України та її громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: