Російському співаку Баскову оголосили підозру в Україні

Читать на русском
Офіс генпрокурора повідомив про підозру російському співаку Миколі Баскову за пропаганду війни на території України.
фото КП

Офіс генпрокурора повідомив про підозру російського співака Миколу Баскову за пропаганду війни на території України.

Про це у понеділок, 7 березня, повідомила на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Ірина Венедіктова.

Російську телеведучу Тіну Канделакі оголосять у міжнародний розшукУкраїнська прокуратора ініціює процес оголошення Тіни Канделакі в міжнародний розшук за її підтримку війни проти України.

«Ближче до справи, Миколо Вікторовичу Баскову. З цього дня ваш процесуальний статус на території держави Україна – підозрюваний. Іншими словами, українські прокурори вважають, що ви скоїли злочин, покарання за яке передбачає позбавлення волі», - написала вона.

Також слідчий суддя ухвалив рішення про арешт Баскова, додала генпрокурор.

«Для вас це у практичній площині означає, що у найближчому майбутньому ви будете затримані правоохоронними органами тієї країни, кордон якої ви перетнете», - попередила Венедиктова.

Баскову повідомили про підозру в рамках розслідування справи, яку порушили у зв'язку з публікацією на своїй сторінці в Facebook інформації про те, що «Росія, визнавши ЛНР та ДНР, має повне право взяти на себе захист цих республік».

Також у публікації значилося, що «рішення про проведення спеціальної військової операції прийнято відповідно до ст. 51 частини 7 Статуту ООН, що передбачає невід'ємне право на індивідуальну або колективну самооборону».

Нагадаємо, раніше Офіс генпрокурора України повідомив про підозру російської телеведучої Тіни Канделакі та режисерові Сергію Міхалкову. Український суд заочно обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: