Український суд заочно заарештував пропагандиста Соловйова, його оголосять у міжнародний розшук

Читать на русском
Кремлівському пропагандисту Володимиру Соловйову оголосили про підозру за публічні заклики щодо зміни державного кордону України. Суд заочно заарештував його.

Личаківський районний суд Львова 14 березня заочно заарештував російського телеведучого, пропагандиста та члена партії «Єдина Росія» Володимира Соловйова.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Воєнні злочини неможливі без пропагандистів, які їх прикривають — Зеленський записав нове зверненняПрезидент Володимир Зеленський записав нове відеозвернення. Про що говорив глава держави, дивіться на Слово і діло.

У ДБР розповіли, що 11 березня Соловйову було повідомлено про підозру у публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей.

«Встановлено, що Володимир Соловйов системно підтримував злочинні дії вищого керівництва РФ щодо вторгнення в Україну та закликав до зміни її територіального устрою, у тому числі через проведення воєнних дій та знищення військової інфраструктури та мирного населення», – заявили правоохоронці.

Слідчі ДБР зібрали необхідний пакет документів для оголошення Володимира Соловйова до міжнародного розшуку.

Нагадаємо, українські правоохоронці продовжують притягувати до відповідальності відомих російських діячів за їхні заклики до війни проти України. Минулого тижня оголосили про підозру керівнику каналу Russia Today, кремлівській пропагандистці Маргариті Симоньян. Її також хочуть оголосити у міжнародний розшук.

Крім того, український суд дозволив затримати радянського та російського режисера Микиту Міхалкова. Також оголошено про підозру російському співакові Миколі Баскову.

І Україна ініціювала оголошення Тіни Канделакі у міжнародний розшук за її підтримку війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: