Армія РФ за останню добу намагалася просунутися у бік Києва – Генштаб

Читать на русском
Російські війська намагалися відновити наступ у напрямку Вишгорода, а також просунутися у бік Києва.

Російські окупанти спробували відновити наступальні дії у напрямі Вишгорода. Також протягом доби противник намагався просунутися у бік Києва, але безуспішно.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі заявили, що окупанти не виконали завдання щодо розгрому угруповань ЗСУ, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України. Але частково досягли мети на Донецькому напрямку, зупинені на Миколаївському напрямку.

«У зв'язку із значними втратами на південному напрямку командування збройних сил країни-агресора відмовилося від посилення угруповання військ на Поліссі додатковими резервними підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії», – зазначили у Генштабі.

На Волинському напрямку противник наступальних дій не робив. Відзначено ведення повітряної розвідки із застосуванням БПЛА Орлан-10.

На Сіверському напрямку противника зупинено.

Російські окупанти не залишають спроб захопити Чернігів, але активних наступальних дій не робить: проводять перегрупування військ та намагається організувати логістичне забезпечення, успіху немає.

Час до перемоги: прогнози та сценарії закінчення війни в Україні21 день Україна протистоїть у повномасштабній загарбницькій війні з боку росії. Плани ворога пішли шкереберть, проте він досі не припиняє атак. Як довго доведеться воювати українцям до перемоги - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

У напрямку Бровари спостерігається переміщення нечисленних груп техніки окупантів у межах зайнятого району населених пунктів Богданівка та Велика Димерка.

На Слобожанському напрямку окупанти намагаються закріпитися на захоплених рубежах, здійснюють перегрупування військ та поповнюють запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Триває блокування супротивником міст Суми, Лебедін та Охтирка. Активних наступальних дій ворог не робить. Окупанти продовжують невдалі спроби блокування Харкова.

На Донецькому та Таврійському напрямах внаслідок штурмових дій у районі Попасної противник зазнав втрат і змушений відійти для перегрупування.

У районі Сєверодонецька окупанти провели розвідку боєм і намагаються закріпитися на східних та західних околицях міста Рубіжне. У той же час, за наявною інформацією, 15 березня армійська авіація противника завдала вогневої поразки за позиціями своїх військ поблизу населеного пункту Смолянинове.

На Криворізькому напрямку ворог робить спроби відновити наступ у напрямку населених пунктів Велика Кострома, Мала Кострома та Кривого Рогу. Внаслідок вогневого ураження, завданого підрозділами Збройних Сил України, противника було зупинено, зазнало втрат і відійшло на невигідні рубежі.

У Чорноморській операційній зоні бойовими кораблями проводилися обстріли морського узбережжя в районах населених пунктів Лебедівка, Санжейка, Затока та Біленьке.

Нагадаємо, ЗСУ завдали нищівних ударів по угрупованням військ окупантів на тимчасово зайнятих територіях, а на окремих напрямках перейшли в контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: