Більше жодних «прав людини»: в Росії заявили, що самі полишають Раду Європи

Читать на русском
В Росії заявили, що хочуть залишити Раду Європи, хоча країну-агресора і без того мали виключити з організації. Членство в ПАРЄ призупинено після початку війни РФ проти України.
Рада ЄвропиІнформатор

Генсекретарю Ради Європи вручили лист міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про вихід Росії з РЄ.

Про це повідомляє «Європейська правда», наводячи слова віцеспікера російської Держдуми Петра Толстого.

Той заявив, що «РФ виходить із Ради Європи з власної волі». Мовляв, це виважене та обдумане рішення. Хоча напередодні Україна вимагала негайно виключити Росію з Ради Європи через повномасштабний напад на територію нашої держави.

«Європейська правда» зазначає, що у вівторок ввечері Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) розглядатиме резолюцію, у разі затвердження якої буде розпочато процедуру повного виключення Росії із Ради Європи через війну, яку РФ розв'язала проти України.

Росії не буде. Колонка Леоніда ШвецяТе, що відбувається зараз з Росією, є злочином у багатьох відносинах, і один з важливих наслідків – втрата будь-яких перспектив молоддю, крім найсумніших, а то й трагічних.

Натомість РФ нібито перебрала ініціативу на себе і зробила вигляд, що сама вирішила полишити організацію.

Віцеспікер Держдуми додав, що РФ не планує сплачувати щорічний внесок до РЄ.

Визодячи з Ради Європи, Росія денонсує Європейську конвенцію про права людини, заявив голова міжнародного комітету Держдуми Слуцький.

Нагадаємо, через напад на Україну РФ уже призупинили членство у Комітеті міністрів Ради Європи та у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Крім того, Україна просить G7 зупинити членство РФ і Білорусі в МВФ та організації Світового банку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: