ПАРЄ розгляне анулювання повноважень та призупинення членства Росії в Асамблеї

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи розгляне анулювання повноважень та можливе призупинення членства Росії 24 – 25 лютого.
Council of Europe

Парламентська асамблея Ради Європи розгляне анулювання повноважень та можливе призупинення членства Росії 24 – 25 лютого.

Про це заявила голова української делегації у ПАРЄ Марія Мезенцева.

Вона заявила, що за добу зібрали понад 70 підписів з 21 країни, щоб анулювати повноваження Росії в Асамблеї.

«Як постійна делегація, ми повідомляємо, що і на парламентському, і на урядовому рівнях триває робота щодо виключення Росії з Ради Європи. Більше терпіти та потурати агресору неможливо», – йдеться в повідомленні.

Військова допомога для України: яке озброєння надали партнериЗброю Україні надіслали США, Велика Британія, Канада та інші країни. Докладніше – на інфографіці.

Мезенцева заявила, що президент ПАРЄ Тіні Кокс виступив з жорсткою заявою, закликавши Росію негайно припинити військові дії та вивести свої сили з України. Він скликав термінове засідання Спільного комітету між Комітетом міністрів та ПАРЄ, щоб координувати узгоджену реакцію на кризу у Європі.

Нагадаємо, сьогодні вночі, 24 лютого, РФ повномасштабно вторглася у мирні міста України.

У коментарі «Слово і діло» військовий експерт Олег Жданов повідомив, що виходячи з заяв президента України, на сьогоднішній день антиросійську коаліцію складають Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Польща та Україна.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон через масштабне вторгнення Росії в Україну скликав термінову зустріч всіх лідерів НАТО.

Також відомо, що НАТО розгортає додаткові оборонні сухопутні та повітряні сили у східній частині Альянсу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: