Значно перевищує будь-які розрахунки: радник мера Маріуполя оцінив жертви серед цивільних

Читать на русском
Поліція і медики не встигають враховувати всіх загиблих. Убитих люди ховають, де доведеться, тому всі офіційні підрахунки дуже приблизні
Фото з місця подійFacebook

Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя, обложеного армією Росії, вважає, що кількість жертв серед цивільних значно перевищує офіційні підрахунки поліції та медиків. На його думку, можна говорити про мінімум 20 тисяч жертв російської агресії серед мирних жителів.

Про це він сказав в ефірі «Настоящего времени».

Гуманітарні коридори: скільки українців змогли виїхати за час їхньої роботиЗа час роботи гуманітарних коридорів під час нападу Росії на Україну ними змогли скористатися 150 тисяч людей.

«За загиблими мирними мешканцями у нас є дані, які не відповідають дійсності, тому що вони отримані від поліції, узгоджені з медзакладами. Це мала жменька людей, про яких ми знаємо. На вчора це було 1800 з невеликих людей. Ще чотири дні тому ми говорили про сценарій близько 10 тисяч жертв на зараз. Але зі збільшеною інтенсивністю і з тією жорстокістю, яка зросла в рази, ми можемо говорити про те, що якщо зараз завершиться блокада і ми зможемо приступити хоча б до пошуку цих людей, то вже на зараз кількість жертв буде наближатися до 20 тисяч. Але якщо цього не станеться найближчими днями, то ця кількість наблизиться до 350 тисяч – всі ті, хто не встиг виїхати. Ховають хто де кого - у дворах, на вулицях. Через інтенсивність обстрілів люди не можуть вийти на вулицю навіть поховати близьких. Муніципальні служби не працюють, кладовище - на території, яка контролюється російською армією. Смерть - вона скрізь, її видно» - розповів він.

Нагадаємо, раніше в Маріуполь знову не пустили гуманітарну допомогу і колону для евакуації. Автобуси та вантажівки через обстріли залишилися в Бердянську.

З початку вторгнення Росії в Україну в Маріуполі, за офіційними даними, загинули вже 2187 мирних жителів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: