Ядерна угода: Іран повідомив, коли повернеться до переговорів

Читать на русском
Дата початку нового раунду переговорів, після перерви на п’ять місяців, була погоджена телефоном із координатором від Євросоюзу Енріке Морою.
Ілюстративне фотоФото РІАН

Іран має намір відновити з 29 листопада у Відні переговори з представниками світових держав щодо угоди, пов’язаної з ядерною програмою Тегерана.

Про це повідомив у твітері заступник очільника іранського МЗС Алі Бакері-Кані.

Зазнчаається, що дата початку нового раунду переговорів, після перерви на п’ять місяців, була погоджена телефоном із координатором від Європейського союзу Енріке Морою.

При цьому, у повідомленні Служби зовнішніх зв’язків ЄС зазначається, що у переговорах з Іраном під головуванням Мори братимуть участь Велика Британія, Китай, Франція, Німеччина та Росія.

«Ми погодилися розпочати переговори з метою скасування незаконних та нелюдських санкцій 29 листопада у Відні», – написав 3 листопада Бакері-Кані.

Водночас, видання France-Presse зазначає, що іранський дипломат мав на увазі санкції, які на Тегеран наклали США після виходу Вашингтона з ядерної угоди з Іраном у 2018 році. Рішення ухвалювалося колишньою адміністрацією США на чолі з Дональдом Трампом.

У відповідь Тегеран почав поступово виходити за межі встановлених міжнародною угодою лімітів на збагачення урану, а також встановлювати нове обладнання.

Нагадаємо, що новий президент Ірану Ібрахім Раїсі в ході офіційної церемонії інавгурації пообіцяв, що Іран не буде намагатися створювати ядерну зброю і підкреслив, що іранська ядерна програма є мирною.

Раніше ми повідомляли, що Іран пішов на поступки щодо ядерної програми.

Також, США закликали Іран повернутися до переговорів щодо ядерної угоди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: