Іран заявив про «попередження» для Ізраїлю у Перській затоці

Читать на русском
Водночас, Ізраїль виступає проти зусиль світових держав відновити ядерну угоду Тегерана 2015 року і погрожує військовими заходами.
Reuters

Іран заявив, що метою військових навчань, проведених цього тижня у Перській затоці, було надіслати «попередження» Ізраїлю.

Про це повідомляють видання Reuters і Tasnim, з посиланням на начальника Революційної гвардії Ірану генерала Хоссейна Саламі та начальника штабу Збройних сил генерал-майора Мохаммада Багері.

Зазначається, що військові навчання включали стрільбу балістичними та крилатими ракетами.

«Ці навчання мали дуже чіткий меседж: серйозне, реальне... попередження щодо погроз влади сіоністського режиму, щоб остерігалися своїх помилок… ми відріжемо їм руки, якщо вони зроблять неправильний крок. Відстань між реальними операціями і військовими навчаннями - це лише зміна кутів запуску ракет», - зазначив Саламі.

При цьому, генерал-майор Багері заявив, що 16 балістичних ракет різних класів були випущені одночасно і знищили заздалегідь визначені цілі.

У п'ятницю, 24 грудня, державне телебачення показало ракети, які сплющують ціль, яка нагадувала ізраїльський ядерний реактор Дімона.

Видання Tasnim повідомило, що «шляхом моделювання атомних об'єктів Дімона, Революційна гвардія успішно відпрацьовувала атаку на цей критичний центр сіоністського режиму в ракетних навчаннях».

Повідомляється, що Британія засудила запуск балістичних ракет під час військових навчань.

Варто зазначити, що Ізраїль виступає проти зусиль світових держав відновити ядерну угоду Тегерана 2015 року і погрожує військовими заходами, якщо дипломатія зазнає невдачі. Іран стверджує, що його ядерні амбіції мирні.

Нагадаємо, що Іран ретельно приховує інформацію щодо катастрофи МАУ.

Раніше у Пентагоні озвучили головні виклики для США. До них входять пандемія коронавірусу та Іран.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: