Війна з Росією: оперативна ситуація на фронті вранці 12 березня

Читать на русском
Розпочалася 17 доба протистояння українців російському вторгненню. Сили оборони України дають гідну відсіч.
facebook.com/GeneralStaff.ua

У суботу, 12 березня, розпочалася 17 доба протистояння українців російському вторгненню. На сьогодні вже 31 батальйонно-тактична група окупантів втратила боєздатність.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Спеціальний штаб для полонених та кількість евакуйованих: про що говорив Зеленський у зверненніЗеленський додав, що на жаль, Маріуполь так і залишається заблокованим російськими окупантами.

Як повідомляється, сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках.

У Поліському, Сіверському, Південнобузькому районах ворог має великі втрати у живій силі та техніці, він намагається закріпитися на раніше захоплених рубежах.

На Донецькому напрямку під час спроб просунутися вперед окупанти отримали гідну відсіч від українських військових, їх було зупинено на окремих напрямках, на решті - ворог суттєво знизив темпи просування.

З початку бойових дій 31 батальйонно-тактична група противника, що діяла на території України, втратила боєздатність.

За результатами бойових дій, більшість підрозділів збройних сил Російської Федерації, які мали безпосередній вогневий контакт із підрозділами Збройних сил України, деморалізовано, морально-психологічний стан особового складу продовжує знижуватися, фіксуються випадки здачі в полон окремими групами.

Протягом останніх трьох діб спостерігається рух малих груп дезертирів супротивника у напрямі державного кордону.

«Ворог має велику проблему з комплектування резерву. Збройні сили України у злагодженій взаємодії з іншими складовими сектору безпеки та оборони держави та силами національного спротиву стримують масований наступ окупаційних військ», — додали у штабі.

Нагадаємо, радник голови ОПУ Олексій Арестович заявив, що ворог дві доби не веде активних бойових дій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: