Ворог дві доби не веде активних бойових дій - Арестович розповів про ситуацію на фронті

Читать на русском
Водночас, Арестович зазначив, що білоруська армія не готова до офіційного виступу на українську територію.
фото Діалог

Упродовж двох останніх діб ворожі збройні формування Російської федерації не вдаються до ведення активних бойових дій.

Про це позаштатний радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович заявив в ефірі національного телемарафону.

«Протягом уже другої доби противник активних дій не застосовує. На окремих ділянках намагається просунутися», – зазначив Арестович.

Він наголосив, що поточна ситуація на Київщині не становить безпосередньої загрози для столиці.

Згідно зі словами радника керівника ОП, проблематичною зоною є місто Ізюм Харківської області. Оскільки частина міста контролюється Збройними Силами України, а частина – ворожими військовими формуваннями.

При цьому, Арестович повідомив, що російські війська намагалися просунутися в напрямку Кривого Рога, а також Нікополя Дніпропетровської області, однак були знищені.

Зокрема він констатував, що «найгарячішою точкою» залишається Маріуполь Донецької області.

«Вони намагаються стерти його з лиця Землі. Це «сирійський варіант» дій – те, що вони роблять із Маріуполем», – сказав Арестович.

Водночас, він зазначив, що білоруська армія не готова до виступу на українську землю. Солдати і офіцери масово саботують інтервенцію.

«За нашими даними, зараз Білоруська армія не готова до вступу на територію України. Просто офіцери, солдати принципово саботують таку можливість», - сказав Арестович.

Він також зазначив, що в разі отримання наказу про вторгнення на територію України білоруські військові мають намір його ігнорувати.

«Не варто чекати бойової активності від білоруської армії не тому, що вони труси, а тому що вони не хочуть цього робити», – підкреслив Арестович.

Радник керівника офісу президента також додав, що весь боєздатний склад армії Республіки Білорусь становить 17 000 осіб.

Нагадаємо, що сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію російських агресорів на всіх напрямках.

Також, в МВС вважають, що Лукашенко не ризикне брати участь у війні з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: