Шістнадцята доба війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
ЗСУ та сили тероборони стримують по всіх напрямках наступальну операцію військ РФ, дають ворогові відсіч.
Ілюстративне фотоDepo.ua

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 16-ї доби російсько-української війни.

Про це йдеться у даних Генштабу ЗСУ в суботу, 12 березня.

Зазначається, що війська РФ з метою провокації здійснили бомбардування прикордонних н.п. Копани, Бухличи та Верхній Теребежів на території Білорусі, щоб втягнути ЗС РБ у війну проти України. В результаті бомбових ударів на білоруській території ніхто не постраждав.

На Поліському напрямку наступальних дій з боку окупантів не відзначено. Противник продовжує утримувати рубіж в районі н.п. Поліське, Кухарі, Бородянка, Андріївка, Мотижин, Гореничі, Буча, Демидів. Також противник займався відновленням боєздатності і перегрупуванням військ.

На Сіверському напрямку ворог намагається проводити наступальну операцію у смузі на напрямках н.п. Зазимья та Вишеньки.

«На окремих ділянках має частковий успіх. З метою блокування Чернігова із південно-західного напрямку, намагається зайняти н.п. Михайло-Коцюбинське та Шестовиця», - розповіли в Генштабі.

Ворог дві доби не веде активних бойових дій - Арестович розповів про ситуацію на фронтіВодночас, Арестович зазначив, що білоруська армія не готова до офіційного виступу на українську територію.

На Слобідському напрямку війська РФ зосередили сили в районах н.п. Сєверодонецьк, Сватове, Купянськ, Велика Писарівка, Московський Бобряк, Лебедин, але активних наступальних дій не проводить.

При цьому, противник здійснює переміщення своїх резервів до Сум.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти зосередили основні зусилля на захопленні Криму та Сєвєродонецька.

На Південнобузькому напрямку ворог утримує раніше захоплений рубіж. Окремі підрозділи противника закріпилися в районах н.п. Степове, Щербаки і продовжують виконання завдань в районі Гуляй Поля.

Щодо діяльності повітряної компоненти ворога. Стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС ПКС РФ застосовані крилаті ракети повітряного базування по об’єктах на території України у містах Луцьк, Дніпро, Івано-Франківськ. До завдання ракетного удару залучалось не менше шести літаків Ту-95МС, які здійснили пуск не менше 10 крилатих ракет.

Противник без успіху намагається відновити шляхи логістичного забезпечення своїх підрозділів.

Як зазначається, разом з тим на тимчасово захоплених територіях проходять антиросійські мітинги.

Нагадаємо, що Миколаїв обстрілюють із північно-східного боку. Ворог поцілив в онкологічну лікарню у Миколаєві.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: