Арестович звернувся до білорусів: З вами воювати не збираємось

Читать на русском
Україна не має наміру воювати з Білоруссю. Але й Мінськ не має дати Росії втягнути себе у війну з Україною.
фото Діалог

Україна не має наміру воювати з Білоруссю. Але й Мінськ не має дати Росії втягнути себе у війну з Україною.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович у відеозверненні у соцмережах.

Лукашенко заявив, що Україна «готувала напад на Білорусь»Олександр Лукашенко заявив, що Україна готувала напад на Білорусь. Він пообіцяв Путіну показати карту, яка нібито підтверджує ці плани.

«Шановні білоруси. Сьогодні Лукашенко у Москві. Саме під цей його візит о 14:00 російські літаки вдарили територією України, зробили петлю та вдарили територією Білорусі, після чого білоруські солдати радісно колонами пішли у бік білоруського кордону», - сказав Арестович.

«У нас є звернення нашого міністра оборони Резнікова, і я можу вас у свою чергу повідомити та вдруге повторити те, про що ми говорили вже давно: ми не збираємося воювати з білорусами. А ви не повинні дозволити себе втягнути в цю злочинну авантюру, яку росіяни провокують свідомо», - наголосив він.

За словами радника голови ОПУ, окупанти тепер уже не лише використовують білоруську військову інфраструктуру, обстрілюючи Україну залпами балістичних ракет типу «Іскандер» із території Республіки.

Тепер йде пряма провокація – удар по українській території, потім удар по білоруській території.

Арестович нагадав, що Україна за 15 днів знищила понад 12 тисяч російських військових та закликав білоруських солдатів не ставати мішенню.

Нагадаємо, сьогодні російські літаки обстріляли населений пункт Копані у Білорусі з території України. У Генштабі заявили, що це є провокація. Про неї було відомо розвідці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: