Спеціальний штаб для полонених та кількість евакуйованих: про що говорив Зеленський у зверненні

Читать на русском
Зеленський додав, що на жаль, Маріуполь так і залишається заблокованим російськими окупантами.
Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський розповів, що за минулий день, 11 березня, вдалося евакуювати ще понад 7 тисяч людей з чотирьох населених пунктів. Також, за словами президента, український Уряд заснував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Про це йдеться у зверненні українсього президента.

За 16-й день війни вдалося врятувати 7144 людини з обложених міст України.

«Сьогодні російські війська зірвали роботу більшості гуманітарних коридорів. Але попри все це, вдалося врятувати 7144 людини з Енергодара, Бучі, Гостомеля, Козаровичі. І це 7144 причини, щоб і завтра, і після завтра намагатися організувати порятунок для українців з оточених міст. Ми будемо це робити. Ми будемо робити все, щоб завезти в українські міста гуманітарний вантаж», - сказав президент.

Зеленський додав, що на жаль, Маріуполь так і залишається заблокованим російськими окупантами.

Зеленський провів телефонну розмову з Байденом – подробиціВолодимир Зеленський знову спілкувався із Джо Байденом телефоном. Лідери обговорили оборонну підтримку України та російську агресію.

Також, український лідер зазначив, що станом на 16 день війни в полоні вже до 700 росіян.

«Кількість полонених окупантів сягнула вже такого рівня, що це питання не можна залишати тим структурам, які були в нас до війни. Тому сьогодні Кабінет Міністрів України утворив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Тисячі солдатів ворога, які були захоплені чи здалися, отримують від нашої держави таке ставлення, якого вимагають міжнародні конвенції. Але їх так багато, що потрібна спеціальна структура, яка займатиметься усіма повʼязаними питаннями», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, що окупанти зірвали евакуацію з Бучі та Гостомеля. Загарбники заборонили проїзд транспорту попри те, що маршрут було заявлено.

Раніше Зеленський у своєму зверненні 11 березня заявив, що Україна стоїть проти нападу Росії вчетверо довше, ніж на це розраховував президент РФ Путін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: