Був не випадковим: у РФ виправдовують авіаудар по пологовому будинку в Маріуполі. МЗС проговорилися

Читать на русском
Із повідомлень випливає, що авіація окупаційних військ РФ, начебто мала підстави здійснювати такий авіаналіт. У свою чергу, спікер МЗС РФ Марія Захарова підтвердила обстріл росіянами лікарні.
фото: АР

Низка діячів російської державної пропаганди намагаються через фейки виправдати бомбардування російськими літаками дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі, яке відбулося напередодні, 9 березня. У свою чергу, спікер МЗС РФ Марія Захарова підтвердила обстріл росіянами лікарні.

Про це йдеться у повідомленнях telegram-каналу державного пропагандиста РФ Володимира Соловйова та у брифінгу Захарової.

Зазначимо, що у своєму каналі Соловйов заявив, що бомбардування пологового будинку в Маріуполі російською авіацією – це «постановка».

Водночас він стверджує, що в пологовому будинку були не породіллі з лікарями, а бійці батальйону «Азов», які, мовляв, ще 5 березня вигнали вагітних жінок, лікарів та породіль із дітьми та влаштували свою вогневу точку в будівлі.

Соловйов ствердує, що відео зруйнованих корпусів лікарні та пологового будинку – це фейк, на який нібито «зігнали для змонтованого відео дівчат», які грали роль породіль.

При цьому, у низці російських telegram-каналів, що використовуються в інформаційній війні проти Україні, також поширюють безпідставні твердження, що «українські нацисти» вигнали всіх лікарів задовго до авіаудару та влаштували свою вогневу точку в лікарні й пологовому будинку. Із повідомлень випливає, що авіація окупаційних військ РФ, начебто мала підстави здійснювати такий авіаналіт.

Водночас на державному телеканалі «Росія-1», де Соловйов працює ведучим ток-шоу, всупереч заявили, що насправді авіаудар у Маріуполі здійснив «Правий сектор», а не російська авіація.

Варто зазначити, що перед авіаударом на пологовий будинок в Маріуполі, спікер МЗС РФ Марія Захарова зробила заяву про те, що там нібито «влаштували вогневі позиції», таким чином вона підтвердила обстріл росіянами лікарні.

Зокрема, за кілька годин до артудару Захарова заявила про «дислокацію нацбатів» і знову ж таки начебто «вогневі позиції», які нібито розміщені в медустанові.

Перед ударом по роддому в Мариуполе Захарова заявила, что там находятся нацбаты и огневые позиции 😔😔Раскрепощение 🧠

Нагадаємо, що окупаційні війська РФ здійснили авіаційний удар по дитячій лікарні та пологовому будинку в Маріуполі, Донецької області, де раніше було домовлено про зелений коридор для евакуації населення.

У лікарні були мами з дітьми. Число загиблих та постраждалих встановлюється. Вибухотехніки збирають речові докази для Міжнародного суду Організації об'єднаних націй.

Колишній заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін із посиланням на очевидців повідомив, що пологового будинку більше не існує, є багато поранених та вбитих жінок.

Раніше ми повідомляли, що у блокадному Маріуполі загинуло вже 1300 осіб.

Президент Зеленський вважає обстріл окупантами пологового будинку в Маріуполі остаточним доказом того, що РФ проводить геноцид українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: