Прем'єр Британії побоюється, що Путін застосує в Україні хімічну зброю

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон побоюється, що Росія може застосувати хімічну зброю в Україні, адже це є в сценарії Кремля.
Reuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон побоюється, що Росія може застосувати хімічну зброю в Україні, адже це є в сценарії Кремля.

Про це Джонсон розповів в інтерв'ю Sky News.

«Те, що ви чуєте про хімічну зброю, – це прямо з їхнього сценарію. Вони починають говорити, що є хімічна зброя, яку зберігають їхні противники чи американці, і тому вони самі розгортають хімічну зброю. Я боюся, що вони можуть це зробити», – заявив британський прем’єр.

Джонсон додав, що єдиний спосіб закінчити війну в Україні – якщо президент Росії усвідомить, що зробив катастрофічну помилку.

Москва раніше заявила, що розкрила американську програму військової біологічної зброї в Україні, яка включає смертельні патогени, такі як чума та сибірська виразка. Американський чиновник відкинув цю заяву та назвав її абсурдною пропагандою.

Нагадаємо, міністерство оборони країни-агресора заявляє про провокацію з використанням отруйних речовин, що нібито готується українською стороною, за версією російських військових, «для звинувачення Росії у застосуванні хімічної зброї».

Додамо, російські окупанти розглядають можливість підірвати склади аміаку у Харківській області, щоб звинуватити у цьому Збройні сили України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: