З Росії йде один з провідних банків Волл-стріт

Читать на русском
Перший із провідних банків Волл-Стріт – Goldman Sachs – згортає свій бізнес у Росії після її нападу на Україну.

Провідний банк Волл-Стріт Goldman Sachs Group Inc заявив, що згортає свій бізнес у Росії. Це перший такий великий банк, що йде з РФ після початку війни в Україні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії.

Росії загрожує дефолт вже до середини квітня - BloombergШанси на те, що Росія виплатить свій зовнішній борг – швидко зменшуються в міру падіння цін на облігації, рецесії, що насувається в країні та накопичення різних обмежень на платежі.

«Goldman Sachs згортає свій бізнес у Росії відповідно до нормативних та ліцензійних вимог», – йдеться в повідомленні банку.

У своєму річному звіті раніше банк зазначив, що кредитний портфель у Росії становить 650 млн доларів. Як пишуть російські ЗМІ, дочірня компанія Goldman Sachs веде свою діяльність у Росії із січня 2009 року. Відповідно до ліцензії, банк не працює з фізичними особами.

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну з країни пішли десятки міжнародних компаній.

Серед них Airbnb, Amazon, Amazon, Audi, BMW, Boeing, Coca-Cola, Deloitte, Carlsberg, Ernst & Young, General Electric, IBM, IKEA, Intel, Lego, Mercedes, Nestle, Netflix, Shell, Sony, Standard & Poors , Starbucks, Western Union та багато інших.

Міністерство закордонних справ України опублікувало список компаній, які поки що залишаються на російському ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: