Зеленський відреагував на авіаудар по лікарні у Маріуполі

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський назвав звірством ракетний удар у Маріуполі по дитячій лікарні.
Фото Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський назвав «звірством» ракетний удар у Маріуполі, який зруйнував дитячу лікарню та пологове відділення у ній.

Свою реакцію Зеленський озвучив у Telegram.

Росія здійснила авіаудари по дитячій лікарні та пологовому будинку в МаріуполіРосійські окупаційні війська здійснили авіаційні нальоти на дитячу лікарню та пологовий будинок на Донеччині.

«Маріуполь. Прямий удар російських військ по пологовому будинку. Люди під завалами. Діти під завалами. Це звірство! Скільки ще світ буде співучасником, ігноруючи терор? Негайно закрийте небо! Негайно зупиніть убивства! Ви маєте силу. Але, схоже, втрачаєте людяність», - написав він.

Нагадаємо, у середу, 9 березня, російські війська завдали авіаудару по центру Маріуполя - пологовий будинок, лікарня, дитяче відділення та терапія було знищено.

У лікарні були мами з дітьми. Число загиблих та постраждалих встановлюється. Вибухотехніки збирають речові докази для Міжнародного суду Організації об'єднаних націй.

Поліція порушила кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Колишній заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін із посиланням на очевидців повідомив, що пологового будинку більше не існує, є багато поранених та вбитих жінок.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: