Зеленський дав інтерв'ю німецькому виданню: головні тези

Читать на русском
Володимир Зеленський дав інтерв'ю німецькому виданню. Головні тези читайте на Слово і діло.

Президент Володимир Зеленський дав ексклюзивне інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Заступник головного редактора газети Пауль Ронцхаймер зустрівся з главою держави у Києві. Вони поговорили про сім'ю Зеленського, його ставлення до оточення Києва, підтримку (чи непідтримку) інших країн та членство в ЄС. «Слово і діло» зібрало головні тези з інтерв'ю.

Володимир Зеленський наголосив, що родина розуміє його і підтримує рішення залишитися у Києві.

«Вони розуміють, що я міг би вже давно втекти або принаймі вже бути в безпеці. Але вони мене розуміють і підтримують моє рішення. Тому що, це рішення для нашої країни. Вони хочуть, щоб Київ залишався сильним..Наша мета – зміцнення нашої країни, яким би важким воно не було. Я роблю це для своїх дітей і своїх онуків. Я не хочу бути слабаком», - зазначив президент.

Він підкреслив, що не боїться оточення Києва і його не хвилює, де ховається ворог.

«Я не боюся. Чого боятися? Я не повинен боятися, я зберігаю спокій. Чи знаєте ви, як хтось може подолати свій страх? Що може бути гірше страху? Що найгірше може статися? З їхньою країною, з моєю країною? Найгірше, що могло статися, вже сталося. У нас війна, Росія проти України. Так багато людей вже загинуло. Країна руйнується. Що гіршого може статися з людьми, які втратили своїх дітей?», - сказав Зеленський.

Звернення Зеленського: обстріл пологового будинку в Маріуполі – остаточний доказ геноцидуЗеленський нагадав Росії, що Маріуполь – це також Донбас і зараз усі бачать, як у Росії насправді ставляться до мешканців Донецької області.

«Під'їзні шляхи до Києва перекриті. Але ми ж тут. І ви можете оцінити ситуацію в Києві особисто, пане Ронцхаймер. Мене не хвилює, де ховається ворог, або як близько він підійшов до нас. Я турбуюся про нашу країну, про водопостачання, про їжу. Про Маріуполь, Донецьк, Запорізьку область, Мелітополь, Волноваху, Харків - там жахлива ситуація», - наголосив глава держави.

Німеччина досі виступає проти ембарго на імпорт нафти та газу з Росії. Водночас Володимир Зеленський наголосив, що не може давати оцінку діям Німеччини, адже кожен уряд насамперед думає про власну країну.

«Багато людей у Німеччині підтримують Україну. Уряд канцлера був обраний народом, і я вважаю, що ми повинні бути більш стриманими. Ми бачимо якісь кроки, якими Німеччина нас підтримує– Північний потік-2, санкції тощо. Ми бачимо, що Німеччина робить. Я не хочу оцінювати пана Шольца та його уряд. Я зроблю це потім, коли ми оцінимо результати цього часу та буде зрозуміло, чим закінчиться війна, скільки буде жертв», - сказав президент.

Також український лідер зауважив, що уряди, які не підтримують наше членство в ЄС, вказують на реформи, які ще мають відбутися, вони не бачать нас рівними собі.

«Розумієте, є певні цінності, які дуже важко пояснити, доки не буде війни у вашій власній країні. Тоді ти вже не думаєш про реформи. Ти не думаєш, що хочете щось купувати або регулювати, про зростання цін на газ чи електроенергію. Ти більше не думаєш про можливості заощадити, щоб поїхати у відпустку. Не думаєш про те, що податки з кожним роком збільшуються. Все це відходить на задній план, коли починається війна, і вже зовсім не є пріоритетним», - наголосив Зеленський.

Також журналіст поцікавився у президента, що він думає про вимогу визнати незалежність Донбасу та визнати, що Крим відходить до Росії.

«Питання тут не у тому, що я можу дати. У будь-яких перемовинах моя мета – припинити війну з Росією. І я також готовий зробити певні кроки. Можна йти на компроміси, але вони не повинні бути зрадою моєї країни. І інша сторона також повинна бути готова йти на компроміси – тому їх і називають компромісами. Лише так ми можемо вийти з цієї ситуації. Наразі ми не можемо вдаватися у деталі. У нас ще не було прямого контакту між президентами. Тільки після прямих перемовин двох президентів, ми зможемо завершити цю війну», - підкреслив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у вчорашньому відеозверненні Володимир Зеленський закликав російських військових закінчити війну в Україну та поїхати до себе додому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: