Зеленський підписав закони про посилення покарання за держзраду та мародерство

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо посилення відповідальності за державну зраду та мародерство.
скрін з відео

Президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо посилення відповідальності за державну зраду та мародерство.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Мародерство та насильство: у Генштабі розповіли про дії окупантів та просування ворогаРосійські військові продовжують наступальну операцію, але темп просування значно сповільнився. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Так, 4 березня закон №7116 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах дії режиму воєнного стану» було повернено за підписом Президента, свідчать дані з картки документа.

Також 4 березня було повернено за підписом Президента закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство» №7124.

Законопроект №7116 передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п'ятнадцять років або довічного позбавлення волі з обов'язковою конфіскацією всього майна.

Також пропонується заборонити будь-яку амністію до осіб, які вчинили державну зраду та диверсію.

Нагадаємо, Верховна рада 3 березня затвердила указ Зеленського про загальну мобілізацію, посилила відповідальність за мародерство та колабораціонізм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: